Plantdag met persmoment 17/1/21

Een pandemie of niet, de Tuin van Adem en Eten groeit gestaag verder. Dit allemaal dankzij de inzet van vrijwilligers en de hulp van partners en sponsors. Zondag 17 januari stonden opnieuw een paar sympathisanten klaar om de handen uit de mouwen te steken. Alles gebeurde volgens de maatregelen. De vrijwilligers werden verdeeld in groepjes van 4 en kregen elk een zone om aan te planten. 800 boompjes werden vogelbosjes en dwars over het terrein werd een 100m lange kronkelende wilde rozenhaag geplant. 

Vlieg eens mee door onze plantdag via dit filmpje

 

Aansluitend op de plantdag volgde een persmoment. Hierin werden onze partners in de bloemetjes gezet voor hun steun tijdens ons startjaar: Leidedal en Gemeente Zwevegem zorgden voor de mogelijke opstart. BOS+ (BlaBlaBoomBoom-campagne) en Provincie West-Vlaanderen (Gemeente voor de Toekomst, Bond Beter Leefmilieu) zorgden voor ondersteuning. Natuurpunt en Natuur.koepel stonden de kernleden praktisch bij. Stadlandschap Leie & Schelde en Velt gaven de tuin mee vorm.

De plantdag en het reilen en zeilen van de Tuin van Adem en Eten was die dag ook te lezen via artikels in verschillende media. Lees even mee in het Nieuwsblad, HLN, BOS+, Voedselrijk.

Onder andere gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (Provincie West-Vlaanderen) en schepen Kristof Vromant & burgemeester Marc Doutreluingne (Gemeente Zwevegem) haalden de handen uit de mouwen om hun persoonlijke boom te planten! Ook voor de andere partners werd een gepersonaliseerd boompje voorzien.

Bedankt aan alle enthousiaste vrijwilligers die mee de handen uit de mouwen staken!