Persmoment & inhuldiging infobord

Persbericht 14/05/2022

Tuin van Adem en Eten in volle ontwikkeling

Het gaat vooruit met ons jonge voedselbos: de Tuin van Adem en Eten krijgt steeds meer vorm. De aanplantingen zijn zo goed als rond, alles groeit en bloeit, de moestuin floreert en we kochten een tractor. Ook is er nieuw leven op komst: onze torenvalken verwachten voor het tweede jaar op rij jongen. Alle info over ons voedselbos vindt u op ons gloednieuw infobord. Dit bord werd zaterdag 13/05/2022 officieel ingehuldigd door onze burgemeester.

In de toekomst worden er verschillende activiteiten gepland. Zaterdagavond was er de openluchtfilm “The Great Green wall” en zondag komen de kinderen aan de beurt met een bushcraft-activiteit via onze partner Velt.

De samenwerking met Jongerenzorg Ten Dries en de basisschool zijn in de opstartfase. Alle kinderen van de basisschool kregen onlangs een rondleiding. Op onze open werkdagen mogen we soms kinderen van Ten Dries verwelkomen die een handje komen helpen. Een goeie start die smaakt naar meer!

Tot onze grote vreugde wordt ook onze vrijwilligersgroep steeds hechter en vaster. Het is een gezellige bende en daar mogen nog mensen bij komen. We hebben er een prachtige picknickbank en een composttoilet bij die al dienst heeft gedaan op onze open werkdagen. Om de 2 weken organiseren we afwisselend op een zaterdag of zondag een open werkdag van 9u tot 12u. We werken met z’n allen gezellig samen in de tuin en sluiten af rond onze reuzepicknickbank met een hapje en drankje.

Nog een belangrijke datum voor in de agenda is zondag 19 juni waarbij we ons tweemaal uitgestelde event “onbijt, bied & geniet” herorganiseren in het O.C. Ter Streye. Iedereen is van harte welkom en inschrijven is mogelijk via onze website.