werk- en plukweekend

Hieronder enkele sfeerbeelden van op ons werk- en plukweekend. Bedankt aan alle vrijwilligers om te samen te sikkelen, zeisen, kruien, plukken,…


Gedroogde kamille van op ons eerste werk- en plukweekend in een gepersonaliseerd en zelfgemaakt potje, gemaakt door Bruno (vrijwilliger uit de kerngroep)!

Keukentip: De kamille na het plukken even spoelen, laten drogen en je hebt kamillethee en een heerlijk ruikend huis!

Je kan er ook limonade van maken of het verwerken in een gerecht. Kamille heeft ook een hele lijst gezondheidsvoordelen, lees erover in volgende link.

melganzevoetpesto na de plukdag

Melganzevoet is een lekkere wilde spinazie. Hij zou iets gezonder zijn dan spinazie zelf want hij bevat minder oxaalzuur, ook is hij iets fijner van smaak. De jonge blaadjes en topjes zijn het lekkerst.

Keukentip: Ze zijn te verwerken in soep, pasta’s, quiches, pizza’s, hartige wafels of koude salades. Je mag ze op dezelfde manier verwerken als je met spinazie zou doen.