Ik word vrijwilliger!

De Tuin van Adem en Eten bestaat enkel en alleen uit vrijwilligers. Er is een kerngroep van een tiental leden uit de buurt (de oprichters). Zij fungeren als een autonome werkgroep onder Natuurpunt.
De Tuin van Adem en Eten heeft ook een voorzitter, Steffi Desmet. Maak even kennis met haar en enkele vrijwilligers via volgend filmpje Van Focus WTV. Er komen enkele mooie beelden van de Tuin van Adem en Eten in voor!

Daarnaast is er – gelukkig-  hulp van een groep externe vrijwilligers. Zij zetten zich in op activiteiten, evenementen en op de openwerkdagen. Zij hebben naargelang hun talenten en persoonlijkheid elk een eigen inbreng. De ene heeft groene vingers, de ander kent veel over permacultuur,… Zo kan iedereen wel een steentje bijdragen. We zijn bijvoorbeeld ook op zoek naar creatieve bouwers die een materiaalkot, zitbank, composttoilet enz in elkaar kunnen steken!

Op onze agenda-pagina kan je zien wanneer de eerstvolgende open werkdag plaats vindt. Ideaal om eens kennis te komen maken met de werking en onze vrijwilligers! We gaan van start met een maandelijkse openwerkdag, later willen we deze graag systematisch organiseren. Wie komt kan dan samen tuinieren en met veel voldoening de voormiddag afsluiten met iets lekkers uit de tuin. (noot: In deze coronatijden houden we uiteraard rekening met de geldende maatregelen en bieden we geen hapjes of drankjes aan).


VOEDSELBOSBEZOEK DE WOUDEZEL

Een inspiratie-dag voor onze vrijwilligers!
Ter bedanking brachten we in september een bezoek aan het 10 jarig voedselbos ‘De Woudezel’. We kregen een zeer interessante én daarnaast ook lekkere rondleiding!


PERMACULTUUR IN THEORIE

Enkele interactieve workshops over permacultuur, gegeven door Ruben Baert.


WIL JIJ OOK JE STEENTJE BIJDRAGEN?

Wij zoeken:

– Ben je een handige Harry of heb je eerder groene vingers?
– Werk je graag samen met anderen of werk je liever alleen?
– Zit je boordevol ideeën?
– Wil je het beheer van onze website overnemen? (wordpress)
– Ben je een administratieve superheld?
– Kan je werken met gereedschap en machines?

Neem contact met ons op, zo kunnen we eens kennismaken en afstemmen waarvoor en hoe we je het beste inzetten!

Wij bieden:

Het gaat om onbetaald vrijwilligerswerk, toch valt er heel wat te verdienen:
– We bieden je de ruimte voor een eigen inbreng en zelfstandigheid.
– We zorgen voor educatie, een nuttig en goed gevoel, een gezonde bezigheid, een sociaal engagement, aangenaam gezelschap,…
– We bieden je puur genot, lekkere oogst, veel leute, echte vriendschap en tonnen dankbaarheid.

Bekijk even onze VRIJWILLIGERSVACATURE!