Ik word vrijwilliger!

De Tuin van Adem en Eten bestaat enkel en alleen uit vrijwilligers.  Een voorstelling van wie we zijn, is te vinden op deze pagina.

Er zijn wekelijks of maandelijks open werkdagen waar iedereen, met of zonder ervaring, welkom is om samen te werken in de Tuin. We sluiten naar traditie af met een drankje. Het is een heerlijke en deugddoende manier om elkaar beter te leren kennen, wat te lachen, samen te werken en een nuttige voormiddag te beleven in de gezonde buitenlucht.

Kom gerust eens af! Leer de Tuin van Adem en Eten en de vrijwilligers kennen. Op onze agenda-pagina kan je zien wanneer de eerstvolgende open werkdag plaats vindt. 

Open werkdagen gaan afwisselend door op een zaterdag of zondag, telkens van 9 tot 12. Je bent telkens welkom wanneer het jou past! Elke bijdrage -groot of klein- wordt ten zeerste geapprecieerd! Naast de open werkdagen plannen we af en toe ook eens een activiteit of workshop.

Enkele sfeerbeeldjes hieronder. 

 

 


VOEDSELBOSBEZOEK VELDERNIS

De Tuin trakteerde de vrijwilligers met een uitstap naar Veldernis. Een inspirerende rondleiding door Anke in hun voedselbos en speelbos met o.a. een ecologische woning, vakantiehuisje, arena, oven, composttoilet, hot tub en vele Bushcraft-mogelijkheden.
Hoe boeiend was me dat allemaal!


VOEDSELBOSBEZOEK DE WOUDEZEL

Een inspiratie-dag voor onze vrijwilligers!
Ter bedanking brachten we in september een bezoek aan het 10 jarig voedselbos ‘De Woudezel’. We kregen een zeer interessante én daarnaast ook lekkere rondleiding!


WEDSTRIJD INSECTENHOTEL-BOUWEN

Om inspiratie te voorzien voor een corona-veilige herfstvakantie, lanceerden we een wedstrijd: “Bouw je eigen insectenhotel”. Het resultaat is deze kanjer, gebouwd door Kevin Knockaert en op heden te bewonderen in de Tuin! 


PERMACULTUUR IN THEORIE

Enkele interactieve workshops over permacultuur, gegeven door Ruben Baert.


WIL JIJ OOK JE STEENTJE BIJDRAGEN?

Wij zoeken:

– Ben je een handige Harry of heb je eerder groene vingers?
– Werk je graag samen met anderen of werk je liever alleen?
– Zit je boordevol ideeën?
– Wil je het beheer van onze website overnemen? (wordpress)
– Ben je een administratieve superheld?
– Kan je werken met gereedschap en machines?

Neem contact met ons op, zo kunnen we eens kennismaken en afstemmen waarvoor en hoe we je het beste inzetten!

Wij bieden:

Het gaat om onbetaald vrijwilligerswerk, toch valt er heel wat te verdienen:
– We bieden je de ruimte voor een eigen inbreng en zelfstandigheid.
– We zorgen voor educatie, een nuttig en goed gevoel, een gezonde bezigheid, een sociaal engagement, aangenaam gezelschap,…
– We bieden je puur genot, lekkere oogst, veel leute, echte vriendschap en tonnen dankbaarheid.

Bekijk even onze VRIJWILLIGERSVACATURE!