Categorieën
Nieuws

Leiedal kiest voor ‘open ruimte’ in plaats van woonproject: nieuw bos in Sint-Denijs?

De gebieden die op het Gewestplan ingekleurd zijn als ‘Woonuitbreidingszone’, dat zijn de gebieden waar volgens de overheid mogelijke woonprojecten gerealiseerd kunnen worden, als er voldoende vraag is.  De intercommunale beslist  om een gebied dat ingekleurd is als woonuitbreidingszone, 1 hectare aan het einde van de Koffiestraat in Sint-Denijs, niet te bebouwen, en te kiezen voor een ’duurzaam en innovatief openruimteproject dat een meerwaarde biedt voor het klimaat. Grond in woonuitbreidingsgebied is vrij waardevol, maar Leiedal kiest dus dit keer niet voor de centen. “Het klopt dat we hier een project hadden kunnen lanceren waar we geld hadden aan kunnen verdienen”, zegt Merel Goossens. “Maar als we altijd en overal ‘het geld’ zouden volgen, dan zouden we alles moeten volbouwen. En dat is toch ook niet wat we met zijn allen willen? Wij als intercommunale hebben daarin de plicht om het goeie voorbeeld geven.”