Kom eens naar een open werkdag!

Hartverwarmend. Zo voelt het om elke open werkdag onze vaste en nieuwe vrijwilligers te mogen verwelkomen. Om samen te werken in de Tuin en samen af te sluiten met hapje en/of drankje. Het geluid van vogels, praatjes en lachjes. De groenbruine handen en het voldane gevoel. Een zalige manier om een weekenddag te starten!

Kom je graag ook eens af? Open werkdagen gaan telkens door op een zaterdag- of zondagvoormiddag van 9 tot 12. In de zomermaanden staan er ook enkele op een woensdagvoormiddag gepland. De exacte data kan je steeds terugvinden op onze agenda-pagina.

Vanaf nu geen afsluiters meer zonder biertjes van Brouwerij ’t Verzet. Een Super NoAH of een Caravan Sultan, dat kan smaken na een dagje werken in onze tuin. Santé en bedankt aan Brouwerij 't Verzet voor hun steun! 

Geen kennis of ervaring nodig want zoals je kan zien legt onze Bruno alles uit met ‘handen en voeten’

Gezocht: houtsnippers

Wij kunnen nog heel wat houtsnippers gebruiken! (of "akselinge" gelik ze zeggn) Heb je er of weet je iemand? Laat het ons weten. Alvast bedankt!

Enkele fijne activiteiten in het vooruitzicht

Op 14 mei om 11u organiseren we een persmoment. We blikken terug op onze opstart en kijken vooruit naar de samenwerkingen en activiteiten die in de nabije toekomst gepland staan. We doen dit via een officiële inhuldiging van ons gloednieuw infobord door onze burgemeester.

's Avonds tonen we er de documentaire The Great Green Wall. Het lokaal bestuur Zwevegem organiseerde deze openluchtfilm in samenwerking met de mondiale raad, de MINA raad, de adviesraad voor cultuur & bibliotheek en de Tuin van Adem en Eten.

De dag erna komen de kinderen aan de beurt op een bushcraft, georganiseerd door onze partner Velt. Een bushcraft is een prachtige manier om kinderen in contact te brengen met de natuur. Ze leren er o.a. vuur maken met een firesteel, brooddeeg bakken rond een tak, eetbare bloemen en kruiden herkennen en verwerken in drankjes, deeg of thee. Het wordt een leerrijke en gezonde doop in de natuur.

Ontbijt, Bied & Geniet gaat eindelijk door!

Het ontbijt zal doorgaan op 19 juni in het O.C. Ter Streye tijdens het weekend van de Ommegangsfeesten te Sint-Denijs.

Dezelfde formule blijft behouden: een doorlopend ontbijtbuffet vanaf 9u met vrijblijvende veiling rond 11u. Tussendoor een toelichting van ons voedselbos en wat muziek.

Inschrijven kan met behulp van het inschrijvingsformulier op deze pagina.
Kaarten aan €10/volw, €6/kind (tot 12j).

We zijn de reeds ingeschrevenen niet vergeten:

→ Als de nieuwe datum u wel past, dan hoeft u niets te doen en bent u automatisch ingeschreven.
→ Als de nieuwe datum u niet past, kan u een mailtje sturen naar info@tuinvanademeneten.be om uw terugstorting te vragen.
→ U kan ook kiezen voor een steungift door de inschrijving te annuleren zonder terugstorting te vragen. Alvast bedankt voor uw steun!

We hopen dat de nieuwe datum u past. We kijken er naar uit om ons voor te stellen en kunnen alle steun steeds goed gebruiken. Bedankt voor jullie begrip en geduld!

Composttoilet

Aanschouw ons zelfgemaakt composttoilet! Volledig gemaakt door handige kernvrijwilliger Ramses met verzameld recupmateriaal. Gedaan met ophouden tijdens onze werkdagen…

De basisschool op voedselbosbezoek

Op 2 mei kregen alle leerlingen van de basisschool te Sint-Denijs een rondleiding door onze enthousiaste natuurgids Luc. Ze hingen aan zijn lippen! In de toekomst plannen we nog meer samenwerkingen met Jongerenzorg Ten Dries en de basisschool.

Help ons verder groeien en bloeien!

Geen groene vingers of tijd, maar help je ons wel graag verder groeien en bloeien? Via ons gekend steunkanaal Trooper is er een nieuwe manier om ons te steunen met je Delhaize punten. Hoe? Heel simpel!

  • Je gaat winkelen bij Delhaize en spaart zo SuperPlus-punten.
  • Ga in je My Delhaize-app of via delhaize.be naar ‘punten’ en klik op het Trooper-logo.
  • Selecteer 'Tuin van Adem & Eten' als lokale vereniging en kies hoeveel punten je wil omwisselen.
  • Trooper stort het bedrag aan de vereniging, et voilà!

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan de video.

Hou onze facebookpagina in de gaten om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.

Facebook Instagram

Warme groet, 

Het team van de Tuin van Adem en Eten

www.tuinvanademeneten.be 

Wijzig je inschrijving    |    Bekijk online