Waag je aan een ritje op onze Tallbike en steun hiermee de Tuin van Adem en Eten

Dit weekend is het kermis in Sint-Denijs. Ook in en rond de Tuin van Adem en Eten is er op zondag van alles te beleven. Om 9u30 is er yogasessie te midden ons mooie voedselbos in wording. Om 10u30 neemt Eddy Loosveldt je mee op een korte natuurwandeling. Geen inschrijving nodig. Voor de wandeling kan je een vrije bijdrage geven die integraal naar de Tuin van Adem en Eten gaat.

In de namiddag ben je welkom op het kerkplein voor een originele en ludieke TALLBIKE-WEDSTRIJD. Schrijf je in voor de rit van je leven en/of breek het wereldrecord slow-tallbiken! Smot mor jon kitten of kom supporteren/steunen! De opbrengst gaat naar de verdere opbouw van de Tuin van Adem en Eten. Voor meer info, kijk even naar het filmpje of lees er meer over op onze website.

Nieuwe data open werkdagen bekend

De Tuin van Adem en Eten organiseert nog steeds met vaste regelmaat een open werkdag. Dit afwisselend op een zaterdag of zondag, telkens van 9u tot 12u.

Alle data tot het einde van het jaar zijn reeds bekend: Welkom op 16/10, 7/11, 27/11 en/of 19/12. Klein tipje van de sluier: in oktober zaaien we een bloemenmengsel, in november houden we een plantdag.

Jong en oud, ervaren of groen, iedereen is welkom! Je kan je fysiek wat uitleven, een babbeltje slaan, buurtbewoners leren kennen, bijleren over permacultuur,... Twijfel je nog? Kijk even op onze website voor meer uitleg rond werking en plannen en enkele sfeerbeelden. Goesting gekregen? Ik dacht het wel! Tot binnenkort!

Expertise van Velt

Onlangs kregen we onze laatste begeleidingssessie door Frank Petit-Jean voor het verdere ontwerp van ons voedselbos. Deze begeleiding kadert binnen het project “Gemeente voor de Toekomst-Eetbare Buurtproject”. We konden hiervoor rekenen op de steun van Provincie West-Vlaanderen. We zijn hen heel dankbaar voor de steun!

© Carina Govaert – Velt

Voortaan picknicken we in stijl!

Sinds kort hebben we er een picknickbank bij! De bank is welgeteld 5 meter lang. Eten op een anderhalve meter afstand is dus mogelijk. Hij werd door enkele handige Harry’s gemaakt met hout gered uit de afvalstroom. Het werd een vader-zoon projectje. De bank is vrij te gebruiken, we vragen enkel om zeker geen afval achter te laten!

Enkele richtlijnen tijdens een bezoekje aan de Tuin

De Tuin van Adem en Eten is nog steeds vrij te bezichtigen. We vragen juist om rekening te houden met een aantal zaken: 

  • Respecteer de aanplantingen. Blijf op het pad, loop niet op het stro/hooi.
  • Neem afval terug mee. 
  • Pluk (nog) niet van onze schaarse oogst, zo is er iets over voor onze hardwerkende vrijwilligers.  
  • Houd honden aan de leiband en neem eventuele drollen terug mee.
  • Gun onze torenvalken en andere fauna hun rust.
  • Merk je iets op of zijn er bezorgdheden, neem contact met ons op via ons contactformulier.
Help ons verder groeien en bloeien!

Geen groene vingers of tijd, maar help je ons wel graag verder groeien en bloeien? Financiële ondersteuning via een vrije of vaste (maandelijkse) bijdrage wordt nog steeds enorm geapprecieerd! Meer informatie is te vinden op onze steun-paginaOok via een cadeaubon van Goodgift of via een online-aankoop vanop de Trooperpagina kun je ons een duwtje in de rug geven!

Hou onze facebookpagina in de gaten om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.

Facebook Instagram

Warme groet, 

Het team van de Tuin van Adem en Eten

www.tuinvanademeneten.be 

Wijzig je inschrijving    |    Bekijk online