Welkom zondag 11 juli in het Zomerdorp te Moen!

Op zondag 11 juli organiseren we het Zwevegemse Zomerdorp in Moen.
Wees welkom, de bar is open tussen 11 en 21u!

Maak het gezellig met een hapje en drankje en steun daarmee meteen ook de verdere opbouw van ons voedselbos! Ruime keuze van fris tot straf en van een artisanale frisco tot hartige tortilla’s met kleurrijke dips.

Leer ons project op een gezellige manier beter kennen en geniet van de sfeervolle filmpjes en foto’s. Voor de kleinsten is er ook een springkasteel, voor de grootsten muziek… of omgekeerd. Tot zondag alvast!

Locatie Zomerdorp: Sportstraat 27z, Moen

Gezinsuitbreiding in de Tuin van Adem en Eten

In april werd onze torenvalknestbak geplaatst. 2 dagen later mochten we onze eerste torenvalk reeds verwelkomen! Nog iets later waren het er plots twee. Hier zie je het torenvalkmannetje op wacht.

Van het één komt het ander, het vervolg kan je al raden: eind juni verwelkomden we met trots deze vier kleintjes. Ze werden vorige week geringd met de hulp van Ludo en Stephane van de werkgroep steenuilen en torenvalken van Natuurpunt. Ze stellen het goed. Eén jong had iets aan het oogje waardoor het niet kon zien en lichte groeiachterstand opliep, gelukkig werd het net op tijd verzorgd! We doopten de trotse ouders tot Adam en Eva, leuke suggesties voor het kroost zijn van harte welkom!

Welkom op onze volgende open werkdag!

We organiseren regelmatig een open werkdag waar iedereen vrijblijvend welkom is. Een ideale manier om ons project en de vele vrijwilligers beter te leren kennen. Je kan je fysiek wat uitleven, een babbeltjes slaan, buurtbewoners beter leren kennen, bijleren over permacultuur,… Twijfel je nog? Kijk even mee op onze fotopagina hoe de voorbije werkdagen er uit zagen. Goesting gekregen? Ik dacht het wel!

De open werkdagen gaan telkens door van 9u tot 12u, afwisselend op een zaterdag of zondag. Tijdens de zomervakantie is dit op zondag 18/7 en zaterdag 14/8.
Jong of oud, ervaren of groen, iedereen is welkom! Hou onze agenda-pagina in de gaten om op de hoogte te zijn de planning.

We leggen onze vrijwilligers graag in de watten. Onlangs werden enkele trouwe krachten in de bloemetjes gezet met een werk-T-shirt van de Tuin van Adem en Eten.
Samen dankbaar en trots!

Vlieg in vogelvlucht even met ons mee

De Tuin bestaat ondertussen 1,5 jaar. Er werden al heel wat hoogstam- en laagstambomen geplant. We zorgden voor een houtkant, een poel, een nestkast voor een torenvalk en steenuil, een kruidentuintje en enkele doorlevende (vergeten) groenten kregen een plaatsje in de grond… Nog niet van dicht komen kijken? Kijk dan even mee van op afstand aan de hand van dit filmpje.

Goed begonnen is half gewonnen! Laat ons plantgoed nu maar groeien en de biodiversiteit (ook aan vrijwilligers) maar komen!

De Tuin gaat internationaal!

De Tuin van Adem en Eten mocht onlangs spreken op een internationale 3 daagse online training over sustainable urban farming. Een project van MAREA.

De presentatie werd gegeven door Merel Goossens (Intercommunale Leiedal) en Steffi (onze voorzitster).

Kom ontbijten, bieden en genieten op 20 Maart!

Met een klein hartje prikten we reeds een nieuwe datum voor ons grote (start)feest die wegens de lockdown niet kon doorgaan. Indien het kan, blijft het concept volledig behouden. Lees er meer over op deze pagina. Van zodra er meer duidelijkheid is, volgt er meer informatie.

Uitgebreid artikel in de media

In februari kwam Blits langs voor een interview. Het werd een fijn gesprek over het waarom van voedselbossen, wat een voedselbos wel en niet is, waar we naartoe willen met de Tuin van Adem en Eten en hoe we dit nu concreet aanpakken. Benieuwd? Lees er alles over in het artikel!

Onze partners op bezoek!

In januari hielden we nog eens een grote plantdag. Deze keer waren het niet enkel onze vrijwilligers die 800 bomen deskundig een vaste plaats gaven. Onder andere gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (Provincie West-Vlaanderen) en schepen Kristof Vromant & burgemeester Marc Doutreluingne van Gemeente Zwevegem haalden de handen uit de mouwen om hun persoonlijke boom te planten! Er waren ook gepersonaliseerde boompjes voorzien voor Velt vzw, Stadlandschap Leie en Schelde, Natuurpunt, Intercommunale Leiedal en BOS+.

Help ons verder groeien en bloeien!

Draag je graag een steentje bij aan dit project? Ondersteun ons financieel via een vrije of vaste (maandelijkse) bijdrage. Meer informatie is te vinden op onze steun-pagina.

Ook via een cadeaubon van Goodgift of via een online-aankoop vanop de Trooperpagina kun je ons een duwtje in de rug geven!

Hou onze facebookpagina in de gaten om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.

Facebook Instagram

Warme groet, 

Het team van de Tuin van Adem en Eten

www.tuinvanademeneten.be 

Wijzig je inschrijving    |    Bekijk online