Wij zien 2023 helemaal zitten en delen graag al enkele eerste plannen en data!

Bekijk onze agenda voor een overzicht van onze open werkvoormiddagen.

15 januari is de eerste op de lijst. Deze gaat zoals altijd door van 9 tot 12 mét om 11u een nieuwjaarsdrink waar IEDEREEN welkom is die de vrijwilligers en de Tuin wil leren kennen. Heb je vragen voor ons of wil je graag eens een rondleiding? Kom dan af! Geen paniek: je hoeft je handen niet uit de mouwen te steken... behalve voor een glaasje dan!

GEZOCHT een Hügelbedvrijwilliger / natuurlijke moestuinierder!

Hügelbedden worden binnen de permacultuur gebruikt als een manier om te moestuinieren. Het is een eeuwenoude manier om een tuinbed te maken van rotte boomstammen en plantenresten. Ze kunnen meer opbrengst geven, zijn minder tijdsintensief én klimaatresistenter. We gaan hier graag in 2023 mee van start en zoeken nog een vrijwilliger die dit wil trekken (met onze hulp). Voel je iets kriebelen? Ken je iemand die zich daarin zou kunnen uitleven? Laat het ons weten! Dit filmpje inspireert en geeft goesting.

Op 28 januari staat de Tuin van Adem en Eten op het evenement Kiemkracht, het allereerste Vlaamse festival voor agro-ecologie in Kortrijk! Kies één workshop of excursie uit het programma of kom de ganse dag. Wij nemen zelf alvast deel aan de namiddag workshop "een eetbare buurt" om 14u. Voor de excursies in de voormiddag (4 keuzes) en voor de workshops in de namiddag (8 keuzes) zijn de plaatsen beperkt, inschrijven is dus aangewezen.

2022 loopt op zijn einde. Een moment om eens terug te blikken op alweer een fantastisch jaar!

We hielden zomerse openwerkdagen met potlucks, frisse biertjes van 't Verzet of eigen brouwsels van onze kernvrijwilligers. In de winter verwarmden we ons met verse pompoensoep, warme “jus d'orange de Noël”, glühwein,...
Hartverwarmende ontmoetingen en belevenissen, telkens opnieuw!

Putje winter bouwden we een serre, putje zomer bouwden we een composttoilet.

Onze legendarische werkvoormiddagen verschenen zelfs in de Libelle dit jaar.

Avansa nodigde ons uit om te spreken op het event “Open de ruimte in de Vlaamse Ardennen”. Merel Goossens van Leiedal en Tuin-voorzitter Steffi Desmet spraken er als praktijkvoorbeeld over de switch van woonuitbreidingsgebied naar voedselbos. Diezelfde avond stelde Steffi de Tuin eens voor in de Budascoop waar de prachtige documentaire “food forest” van Louis De Jaeger werd vertoond, dit in samenwerking met Zonder Meer en Stadsboerderij Kortrijk. Bekijk en deel gerust onze presentatie met kennissen.

Ook dit jaar gingen we met onze vrijwilligers op een educatieve uitstap naar Eetbos Deinze, erna gingen we gezellig gaan tafelen en achteruit gezakt kijken naar de documentaire Onze Natuur in de Budascoop.

Onze eerste twee bushcrafts voor kinderen waren een succes! In de lente leerden we werken met een mes en bakten we brood boven een zelfgemaakt vuur. In de herfst poften we popcorn en kastanjes, dronken we warme drankjes en maakten we stoere fakkels!
Zowel de kinderen als ouders hadden het ferm naar hun zin.

Onze torenvalkjes werden voor de tweede keer trotse ouders. Deze keer van welgeteld 5 jongen!

We hielden onze eerste openluchtcinema en kregen de basisschool op bezoek.

Ons gloednieuw infobord werd ingehuldigd door de Burgemeester en ons uitgestelde 'Ontbijt, bied & geniet' ging eindelijk door.

Met de hulp van Durf2030 zamelden we onlangs via een growfunding geld in voor een natuurlijke arena in de Tuin! Bedankt aan alle sponsors! De arena wordt een ontmoetingsplaats voor yoga, workshops, een rustplaats voor toevallige passanten, een plaats voor een buitenklas-dag van de basisschool, een ontmoetingsplek voor de jongeren van Ten Dries Jongerenzorg Zuidwestvlaanderen, enz....

Bedankt aan alle vaste vrijwilligers, sponsors, sporadische helpers, de hartjes onder de riem stekers, de verder vertellers,... voor het helpen groeien en bloeien in 2022!
Onze beste wensen voor 2023 en graag tot op onze eerstvolgende werkvoormiddag op 15/01 met nieuwjaars- en kennismakingsdrink!

Help ons verder groeien en bloeien!

Geen groene vingers of tijd, maar help je ons wel graag verder groeien en bloeien? Via ons gekend steunkanaal Trooper is er een nieuwe manier om ons te steunen met je Delhaize punten. Hoe? Heel simpel!

  • Je gaat winkelen bij Delhaize en spaart zo SuperPlus-punten.
  • Ga in je My Delhaize-app of via delhaize.be naar ‘punten’ en klik op het Trooper-logo.
  • Selecteer 'Tuin van Adem & Eten' als lokale vereniging en kies hoeveel punten je wil omwisselen.
  • Trooper stort het bedrag aan de vereniging, et voilà!

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan de video.

Hou onze facebookpagina in de gaten om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.

Facebook Instagram

Warme groet, 

Het team van de Tuin van Adem en Eten

www.tuinvanademeneten.be 

Wijzig je inschrijving    |    Bekijk online