Stem en vertel het verder!

Gemeente Zwevegem schreef de Tuin van Adem en Eten in voor de Matexi Award... en hoera, we werden geselecteerd, samen met nog 9 andere projecten!

Uit deze 10 projecten kiest de jury een ‘meest verbindend’ en een ‘groenste initiatief’ als winnaar, met als prijs 1500 euro. Daarbovenop mag ook het publiek een winnaar kiezen, met als prijs 1000 euroDe publieksstemming loopt nog tot zondag 14 november! Stemmen kan hier!

Bedankt!

Plantdagen

Zin om dit jaar nog eens de handen uit de mouwen te steken? Een laatste steentje bijdragen voor het nieuwe jaar? Dat kan! 

Onze laatste twee werkdagen van 2021 zijn 27/11 en 19/12!
Het worden plantdagen van kleinfruit, fruitbomen en enkele specialiteiten. Dit onder begeleiding van onze enthousiaste Velt- & Natuurpuntexperten. Kom maar af en breng gerust vrienden of familie mee!

Vul je agenda aan voor 2022

WINTERDORP

Het jaarlijkse winterfeest in Sint-Denijs gaat door op 15 januari op het kerkplein.

De Tuin van Adem en Eten is dit jaar ook van de partij! Kom wat winterse sfeer opsnuiven en een babbeltje slaan. Leer ons kennen en steun ons project. Meer concrete info volgt nog.

 

ONTBIJT, BIED & GENIET

Graag doen we opnieuw een poging om ons ontbijtfeest te organiseren op 20 maart ’22 in OC Ter Streye.

We zijn alle ingeschrevenen voor ons event niet vergeten. Alvorens we nieuwe inschrijvingen toelaten, wachten we nog eventjes op meer duidelijkheid of alles kan doorgaan. Noteer alvast de datum als “on hold” in jullie agenda! We behouden dezelfde formule: een doorlopend ontbijtbuffet vanaf 9u met vrijblijvende veiling. Tussendoor een toelichting van ons startend voedselbos met eventueel een aperitiefconcertje als kers op de taart.

Kaarten aan €10/volw, €6/kind (tot 12j).

Van zodra er meer zekerheid is, krijgen alle ingeschrevene drie opties:

→ Als de nieuwe datum u wel past, dan hoeft u niets te doen en bent u automatisch ingeschreven.

→ Als de nieuwe datum u niet past, kan u een mailtje sturen naar info@tuinvanademeneten.be om uw terugstorting te vragen.

→ U kan ook kiezen voor een steungift door de inschrijving te annuleren zonder terugstorting te vragen. Alvast bedankt voor uw steun!

 

We zijn nog op zoek naar muzikanten voor het aperitiefconcert en interessante veilingstukken. Voelt u zich muzikaal geroepen of heeft u nog ergens een uniek stuk staan waarop u uitgekeken bent? Laat het ons weten, uw steun wordt ten zeerste geapprecieerd!

We zijn allemaal helden

De Tuin van Adem en Eten werd geselecteerd als Duurzame Held binnen de Gemeente Zwevegem voor Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 13: Klimaatactie! Steffi en Ramses  trotseerden hiervoor hun camera-angst om kort even uit te leggen waar die Tuin van Adem en Eten nu juist voor staat. Bekijk het filmpje hier.

Bedankt aan alle helpende helden binnen de Tuin van Adem en Eten voor hun ware heldendaden!

Voedselbosbezoek Veldernis

De Tuin trakteerde de vrijwilligers met een uitstap naar Veldernis. Een inspirerende rondleiding door Anke in hun voedselbos en speelbos met o.a. een ecologische woning, vakantiehuisje, arena, oven, composttoilet, hot tub en vele Bushcraft-mogelijkheden.

Hoe boeiend was me dat allemaal! We kwamen thuis boordevol ideetjes. Interesse om samen met iemand van ons je schouders ergens onder te steken? Laat je horen en doe een voorstel!

Sfeerbeelden vanop de Kermis

Tijdens het kermisweekend van Sint-Denijs hielden we een ludieke Tallbike-wedstrijd ten voordele van de Tuin. Ook onze allereerste yogasessie te midden het veld vond toen plaats. Sfeerbeeldjes kan je vinden door te klikken op de juiste titels op deze pagina

Oproep

Wij zoeken nog steeds helpende handen op openwerkdagen, alsook enthousiastelingen die zich graag binnen onze Tuin willen engageren (bijvoorbeeld het beheer van een moestuin, de aanleg van een kruidentuin, een workshop of activiteit,…). Wij staan ook open voor samenwerkingen met andere diensten of verenigingen. Zit je met een ideetje of een goestje? Laat het ons weten!!

Help ons verder groeien en bloeien!

Geen groene vingers of tijd, maar help je ons wel graag verder groeien en bloeien? Financiële ondersteuning via een vrije of vaste (maandelijkse) bijdrage wordt nog steeds enorm geapprecieerd! Meer informatie is te vinden op onze steun-paginaOok via een cadeaubon van Goodgift of via een online-aankoop vanop de Trooperpagina kun je ons een duwtje in de rug geven!

Hou onze facebookpagina in de gaten om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.

Facebook Instagram

Warme groet, 

Het team van de Tuin van Adem en Eten

www.tuinvanademeneten.be 

Wijzig je inschrijving    |    Bekijk online