Bekijk deze mail online

Welkom op de tweede versie van onze eerste nieuwsbrief van de Tuin van Adem en Eten, nu met extra foto's. 

 

Hieronder de laatste nieuwtjes en een last-minute uitnodiging: 

 

 

Melganzenvoet-plukdag tijdens pinksterweekend

 

De natuur en de extreme droogte van dit moment biedt/verplicht ons een eerste (onverwachtse) plukdag te houden tijdens het pinksterweekend. Het gaat om Melganzenvoet. Het is een eetbaar en gezond kruid, vergelijkbaar met spinazie. Doordat het giftig is voor paarden mag het niet in het hooi terecht komen. We zouden dit dus graag handmatig uit onze tuin verwijderen.

Laat even weten of ook jij mee komt plukken! Op zaterdag 30/5, zondag 31/5 en maandag 1/6 gaan we samen om 10u in een lange rij (met 1,5m afstand tussen elkaar) door het veld om zoveel mogelijk van dit kruid te trekken. Vele handen maken licht (en leutig) werk! Stuur ons een mailtje.

Neem gerust een zelf geplukte voorraad mee naar huis! Tips voor lekkere gerechten zijn verkrijgbaar. Het is een prima saladegroentesoepgroente en kan het gedroogd worden om als thee te dienen. Het zaad van melganzenvoet wordt trouwens vaak gebruikt als basis voor glutenvrij brood (familie van amarant). 

Alvast bedankt voor jullie hulp en graag tot dan!

Bloemenzaaidag

Vorig weekend voerden we enkele kleine onderhoudswerken uit met ons Team van de Tuin van Adem en Eten. We zaaiden o.a. bloemen langst het wandelpad. Ze zijn binnenkort tijdens een deugddoende wandeling of fietstocht te bewonderen! Bekijk de foto's op de website.

Het plantgoed vanop de plantdag doet het ondanks de droogte nog steeds goed.

 

En verder…
Binnenkort starten we met de volgende fase. Met enkele enthousiaste vrijwilligers en experten zullen we ons verdiepen in permacultuur. We plannen om dit in praktijk om te zetten in het najaar.
Wie zin heeft om mee te komen sikkelen, zeisen of kruien deze of volgende week, stuur dan een mail of een facebookbericht wanneer het jou past. Er is ruimte genoeg om een veilige afstand te garanderen.
Hou onze eventpagina en facebookpagina in de gaten voor verder nieuws. 

Warme groet, 

Het team van de Tuin van Adem en Eten

www.tuinvanademeneten.be 

 

 
 
Om je inschrijvng te wijzigen, klik hier.