Prachtig artikel in Blits Magazine

Het werd al gezegd, 2020 was een speciaal jaar voor ieder van ons. Maar ondanks al het negatieve nieuws was er ook ruimte voor prachtige realisaties: de Tuin van Adem en Eten blaast ondertussen zijn eerste kaarsje uit!
Op oudejaar 2019 dienden we op de valreep onze kandidatuur in bij de jury, in februari 2020 mochten we van start gaan. Onze eerste plantdag trok meteen een 50tal vrijwilligers. Kort daarna gingen we met z’n allen in lockdown. Ons grote event “ontbijt, bied & geniet” in maart mocht misschien niet doorgaan, toch bleven we niet bij de pakken zitten. We doorzwommen in de lente en zomer de moeilijke watertjes van extreme droogte en vele covid-maatregelen. We organiseerden open-werkdagen, we hielden een bloemenplukactie en Sommerby zamelde geld in via een optreden. WTV kwam filmen en we hielden een insectenhotelwedstrijd. We kregen hulp van experten om ons voedselbos beter vorm te geven en volgden workshops over permacultuur,… Kortom, de Tuin van Adem en Eten bloeit en groeit! Dit allemaal dankzij de hulp van onze vrijwilligers, partners en sponsors!

Onderstaande link toont wat we realiseerden in dit eerste jaar.Een filmpje die ons meteen goesting geeft om er in 2021 verder in te vliegen.

1 jaar Tuin van Adem en Eten - video

Steun ons via Trooper!

Via een kleine moeite kan ook jij een wereld van verschil maken voor de Tuin van Adem en Eten!

Hoezo? We zijn vanaf nu te vinden op Trooper, een platform die meer dan 600 webwinkels verenigt met een heleboel goede doelen. Koop je iets online in één van de aangesloten winkels, dan gaat er een klein bedrag naar Tuin van Adem en Eten. Dit zonder dat het je een cent meer kost!

Neem een kijkje op onze trooperpagina https://trooper.be/tuinvanademeneten en zoek je favoriete webwinkel. Ga voortaan standaard via deze weg naar je webwinkel, dan komt je steun automatisch - via Trooper - bij de Tuin van Adem en Eten terecht! Bedankt voor jouw steun!

Tweede plantdag

Zaterdag 12/12 kregen 80 fruitbomen een plaatsje in de Tuin van Adem en Eten. We werkten hiervoor met groepjes van 4 en alles verliep coronaproof. Maandag 28/12 hielden we een open-werkdag met enkele vaste vrijwilligers. Onze volgende plantdag gaat door op 17/01. Na het planten, houden we een persmoment om al onze partners te bedanken voor hun hulp en expertise. 

Handige Harry en Groene Gerda gezocht!

De Tuin van Adem en Eten groeit en bloeit gestaag verder… en zo ook de vrijwilligersgroep! Interesse? Ben jij de handige Harry of groene Gerda die we zoeken? 
Bekijk alvast eens onze vrijwilligersvacature. Deel deze gerust verder.

Bloemenplukactie

In september hielden we een bloemenplukactie ter voordele van de Tuin van Adem en Eten. Iedereen kon tot aan het moment van de graafwerken zelf bloemen plukken langs het wandelpad en een vrije bijdrage leveren in onze gloednieuwe steunpaal. Er werden tijdens het weekend kant en klare boeketjes verkocht en onze sponsors werden verrast met een onverwachts boeketje aan de deur. Wie zin had kon mee de handen uit de mouwen steken en wat werken in de Tuin. Dit onder de fijne septemberzon met enkele van onze vaste vrijwilligers. Voor herhaling vatbaar!

BOS+, partner van Tuin van Adem en Eten

BOS+ bood via de Blablaboomboom-campagne een helpende hand bij de uitbouw van ons voedselbos. Ze schreven een mooi artikel over de Tuin van Adem en Eten, te lezen via deze link.

Hou onze facebookpagina in de gaten om op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.

Facebook Instagram

Warme groet, 

Het team van de Tuin van Adem en Eten

www.tuinvanademeneten.be 

Wijzig je inschrijving    |    Bekijk online